Etiketter

søndag 29. august 2010

Indian summer


I dag har vi hatt en nydelig dag her sør. Jeg har jobbet litt etter en arbeidsliste, det er jo barnedåp neste søndag! Men jeg har også passet på å nyte været. Knausgård og sjokoladekake på terrassen, helt alene! Det er deilig luksus. en inpåsliten veps kjente visst søte perler rundt munnen min, og jeg som absolutt ikke bryr meg noe om veps, måtte legge inn håndkleet og rusle innomhus igjen. Ble litt redd for å puste kameraten inn ved et uhell:)
Legger ved et bilde av et ferdig prosjekt iserien julegaver. er det noen som bruker noe sånt? Eller er det skivebom?

lørdag 28. august 2010

Knausgård, igjen.


Så var det Knausgård-tid igjen. Min kamp 5. Jeg kjenner igjen studenttilværelsen fra 80-tallet. Men jøje meg så mye den mannen må ha drukket opp igjennom! Jeg er nesten litt imponert over festingen hans, at det faktisk går an?

Jeg har diskutert Knausgård med mange mennesker. Det morsomme er at de som har svært sterke meninger om ham, de har ikke lest noe av ham. Jeg synes fremdeles han skriver svært drivende og lesverdig. Han er rett og slett en fortellingens mester. Han har noen refleksjoner over området jeg aldri har tenkt på.

mandag 23. august 2010

Noen nye kort











Jeg har laget noen nye kort i løpet av sommeren. Men må innrømme at det går mest i strikking og litt hekling for tiden. Tenker litt på jobb-julemessen og hva som kan være interessant for andre der.




Et kort var til en kollega som mistet sin mor. hun hadde et nært forhold til henne, og troen var en felles grunnmur i livene deres, og med det også håpet om å sees igjen en dag. Dermed laget jeg et kort med tro, håp og kjærlighet til henne. Jeg har brukt "bladgull" til dekoreringen. Det var en ny erfaring.




Jeg har også laget 2 gratulasjonskort og et dåpskort. Tar alle fire inn her på en gang, siden jeg har glemt å legge dem inn etterhvert.




tirsdag 17. august 2010

Mer produksjon


Så langt er jeg kommet i julegaveproduksjonen:) Håndklene (et grønt, et rosa og et sort) er strikket i ruter. Klutene er strikket i rett/ vrang (sort og en grønn), og i rett/vrang en rad, neste bare rett (lilla og en grønn). Jeg har ogås kjøpt etiketter til å sy på med "håndlaget av...." og signatur.

Vi er mange på jobb som driver med håndarbeid. Nå har vi begynt å snakke om å lage en mini-julemesse internt der alle som vil bidrar med noe til salgs. Noen har kanskje 5 julekort, eller 4 strikkekluter å bidra med, selvsagt for lite til å stille på en vanlig julemesse, men når vi er mange som gjør litt, så blir det en del til sammen. Foreløpig har vi "påmeldt" julekort, kluter og håndklær, julehjerter i keramikk, sying og hekling, akvareller, julekaker, pulsvarmere, såper og smykker. Det er ennå noen som ikke er spurt. Alle har vært veldig positive. Vi skal selge til hverandre først, og så skal vi spise noe god mat etterpå. Tror dette blir veldig koselig!

søndag 15. august 2010

FlyLady


Ja, hva er så det?

Først en beskrivelse: jeg er ikke en spesielt ryddig type. Det vil si: jeg tror jeg er ganske ryddig oppi hodet, men fordi jeg holder på med mange prosjekter samtidig (både på jobb og hjemme), så flyter det til tider rundt meg. Jeg har vel en tendens til å jobbe litt i skippertak.

MEN så trives jeg jo aller best med et ryddig og rent hus, og hvordan kan man klare det?


For noen år siden kom jeg over en side på nettet som heter FlyLady. Denne er laget av en driftig dame. Medlemsskap er gratis og man kan med små "babyskritt" lære å holde eget hus i stand ved hjelp av enkle grep.

Det første steget er "go shine your Sink". Siden kommer bittesmå nye vaner, dag for dag.

Jeg fant heldigvis tilbake til dette nettstedet nå i sommer, og har de siste ukene fulgt FlyLady i de små stegene.

Jeg har nå laget meg en oversikt over daglige gjøremål:

Morgen: vaske speil og vask på badet (1,5 min når kluten henger klar og vaskemiddelet står på hyllen over speilet), sette på en maskin tøy og brette gårsdagens (10 min).

Ettermiddagen: vaske opp middagsgrytene (2 min), sett uret på 15 min og gjør det du rekker av husarbeid (velg ett eller to områder: støvsuge, tørke støv, vanne blomster, rydde). Sett på en tørketrommel (2 min).

Kveld: "shine your Sink" 5 min, rydd en "hot-spot" i to minutter - du vet den plassen der avisene, posten, småtingene hoper seg opp.

Altså tar de daglige gjøremål 37,5 min. Det klarer jeg faktisk å spandere på huset.

I tillegg bruker man én effektiv time pr.uke til ett eller to rom. Denne uken var det kjøkkenet. Og da skal det skinne. Jeg ble ikke helt ferdig på en time. Men kanskje det skyldes at det var en (laaaang) stund siden jeg hadde gjort flere av oppgavene?

Her er det jeg rakk: vasket av alle skapdørene, vasket vinduene, vasket inni og utenpå komfyren og microen. Vasket kjøkkenviften. Alle lister og flekker i taket, samt to lamper. Hang opp nye kjøkkengardiner.

Det som gjenstår er rydde og vaske i kjøleskapet, vaske krydderhyllen og gulvet.

Sånn går runden med en 5-ukers frekvens. Da klarer man faktisk å holde huset!

Et slikt program er faktisk noe for meg som liker prosjekter og lister.

Her er en lenke om du har lyst til å se.

lørdag 14. august 2010

Dette er sjeldent jeg gjør....


...å avbryte en bok. Som regel er det noe lesverdig ved en bok, men kanskje ikke den beste jeg har lest. Men nå har jeg altså gjort det. Jeg er glad i historiske romaner. Den kan hensette meg til en annen tid med andre lukter og annet maktspill, men menneskene og følelsene er ofte de samme. Jeg ble glad da jeg fant en bok som visstnok skulle ha vunnet en eller annen pris, og som handlet om norsk historie fra middelalderen: Alv Erlingsson - fortellinger om en adelsmanns undergang. Den er skrevet av en historiker, Tore Skeie. Dt historiske virker overbevisende

og grundig. Men så stopper det der, for meg. Hvor er fortellingen? Det blir mye historiske fakta, men lite avspennende skilringer og plott. Det ble rett og slett litt kjedelig. Er du veldig glad i å lese historiebøker, så kan denne være noe for deg, men er du mer mot Den gode fortelling, så venter mange andre gode bøker.

onsdag 11. august 2010

Bedre blogger?


Her sitter jeg i mitt lille hjørne av verden og tenker at en håndfull mennesker er interessert i min trivselsblogg. Jeg regner jo egentlig med at mange er opptatt av det å trives i hverdagen, så kanskje enda flere kunne blitt gjester på min side?

Jeg kom over et tips om et gratis nettsted som heter Gratisbloggkurs.no

Her var det jammen mange idéer til oss litt ukyndige bloggere! Jeg har såvidt fått begynt å kikke, men det ser ut til at jeg vil komme til å tilbringe noen timer i dette universet. Målet mitt er å slå en god venn av meg som har startet å blogge etter meg, men som har flere lesere og følgere!

Tips fra gratisbloggkurset:

"7 tips for markedsføring av bloggen din", om bloggkommentarer og "slik får du kommentarer på blogginnlegget ditt".
Nå har jeg programmet for kvelden klart: en middagslur (10 min) og "bloggstudier" på det nye kurset etterpå.

(PS Bildet er lånt fra gratisbloggkurs.no)

søndag 8. august 2010

Deilig vær og deilig bær




I dag har vi hatt et utrolig deilig vær her i sør. Ikke strålende sol hele tiden, men godt over 20 grader og vindstille. I kveld var temperaturen 21 grader før solen gikk ned.


Vi har brukt søndagen til mange trivelige ting. Vi hadde oss en tur til en gammel gård, der det meste av gammelt redskap var godt bevart. Det var som å tre inn på en gård i 1720! Vi plukket deilige bringebær og koste oss med prat og plukking. I kveldingen ble det middagslaging og brettspill med guttene. De liker godt Konkelimonke, så da ble det det. Det er koselig at ungene (inkludert eldstedatter og svigersønn) gjerne vil spille når vi har fri og ferier. Det pleier alltid å være hyggelig.


Ellers har jeg kost meg med noen hobbyblogger. Jeg er jo allerede i gang med julegaveprosjektet mitt, og har funnet flere ting jeg har lyst til å lage.

fredag 6. august 2010

Herlige fredag!


Hva har jeg gjort for å øke trivselen i dag?

Jeg begynte dagen trøtt som en strømpe. Det kan være hardt å starte opp etter ferien, og det hjelper ikke så godt på den følelsen å være ute på deilig venninnekveld med god mat og jenteprat dagen før.

Men jeg kom meg da opp, og jobben gikk sin vante gang. Jeg var innom og handlet krabbe og pølser, som er fredagsmat hos oss. Ikke samtidig, da, men folk velger det de vil ha. Egentlig en koselig "tradisjon" vi har hatt i en del år nå. Så var jeg i høyeste grad klar for en middagslur. Og etter den og en prat med datteren - den nybakte moren - på telefonen, dro min mann med meg og hunden ut på tur rundt vannet vi har nesten utenfor stuedøren. Jeg grudde meg nesten litt etter hosting og bronkitt, men det var utolig deilig å merke at bronkitten slipper taket. Og nå fikk jeg virkelig igjen for at jeg har slitt meg ut på tur nesten hver dag i hele juli og har pustet og pest og harket. Altså har ikke formen vært så verst likevel. Solen var varm og det var vindstille da vi kom hjem, sa da satte vi oss med et glass vin på terrassen. DET er trivsel og herlig fredag, det!

torsdag 5. august 2010

Litt treg i oppfattelsen


Jeg trodde jeg var godt bevandret på nettet, men har oppdaget en helt fantastisk skatt: Jeg har lenge fulgt med på blogger om livsstil og helse og hobbyblogger, men at det finnes så mange litteraturblogger har jeg altså ikke oppdaget før nå! Jeg har også meldt meg inn i "bokelskere.no", som er et forum for bøker. Jeg har kost meg skikkelig med å legge inn bøker jeg har lest. De jeg har beskrevet her på bloggen har jeg kunnet legge inn med dato, men veldig mange måtte jeg bare skrive "lest" på. Og jeg har ennå mange bøker å legge inn. Noen (få) har lest 3-4000 bøker!! Det har ikke jeg. Men kanskje 2000?

onsdag 4. august 2010

Back on track


Jeg har ikke skrevet så mye om livsstil i sommer. Den enkle grunnen er at dette har ligget litt lengre tilbake i bevisstheten enn jeg hadde tenkt. Det som skjedde var at jeg fikk en bronkitt som satte seg grundig fast med hosting og legebesøk. Faktisk ble jeg sykemeldt en uke, midt i ferien. Når man hoster og orker mindre trim og har fokus på egen, sjuk kropp, så blir hva man putter i munnen mindre viktig. Det kommer nok av at de gode vanene ikke er automatisert. Det er da man bør si: pytt, pytt, sånn ble det! Men nå er det tid for arbeid igjen, og dermed også hverdagene. Vi satser på at det er det som skal til for å få opplegget på skinner igjen. Dessuten er jeg så godt som frisk! Og det er det viktigste.

mandag 2. august 2010

En skjønnhet


Skal du lese bare en bok i år, sa du? Da har jeg funnet den for deg:

Lottomillionæren av Patricia Wood.

Perry H.Crandall er ikke tilbakestående, han har 76 i IQ. De som er tilbakestående har 75 eller mindre. Perry vokser opp hos sine besteforeldre, kloke mennesker som lærer ham alt han trenger i livet. Resten av familien kommer på banen når Perry vinner 12 millioner dollar i lotto. De gjør alt de kan for å få kloa i pengene. Heldigvis har Perry gode venner som hjelper ham. At bokstaven H.i navnet hans står for heldiggris, det skjønner vi godt. Og makan til sjarmerende hovedperson er det lenge siden jeg har møtt.

Dette er en "feelgood" bok som lokker fram både latter og tårer. Ikke vent til den kommer på film, for det gjør den nok, men opplev denne skjønne boken nå!