Etiketter

tirsdag 26. april 2011

Oppstart etter ferien

Så er påskeferien over, for denne gang. Det ble mye godis og kos, kan man si.
Jeg jobber ennå med å finne lure triks i hverdagen for å kunne vektredusere og helst finne varige, gode grep.



Hvis jeg skal klappe meg selv på skulderen for noe så må det være noen få ting:
* Jeg går en del tur.
* Jeg drikker ikke brus (og det er det eneste jeg er 100% sikker på; at det trenger jeg aldri å begynne med igjen).
* Jeg kan ganske mye teori (les teori, haha) om kosthold og hva som virker og ikke virker.

Så noen områder som jeg i perioder kan være god på, og som jeg vet er bra:
* Jeg lager langsiktige menyer og handler inn særlig middagene, slik at jeg slipper å gå sulten på butikken etter jobb. (Ikke god på dette nå, men dette kan jeg, hvis jeg bare vil).
* Jeg kan være god på å fokusere; planlegge innkjøp, føre dagbok og lese støttende litteratur, blogger etc. Dette kan være god hjelp.
* Jeg kan være brukbar på hverdagstrimmingen: sette bilen et stykke i fra, gå siste bit, ta trappene, gå til butikken...



Til slutt noen områder som jeg bare MÅ gjøre noe med:
* søthunger  (for meg er dette en reell fysioligisk sak som reguleres med jevnt blodsukker og minimalt med fristelser)
* Mat som svar på følelser (her er det bare å ta opp kampen med alle følelsene som styrer dette med mat som trøst, som belønning... kognitiv terapi der man fokuserer på hva man virkelig vil, på hva man kan oppnå, på alternative reaksjonsmåter under stress, når man er sliten, når man feirer...).

OK. En dag av gangen.
Filosofi:
Det beste fra lavkarbo og kaloritelling.
Finne produkter som har lav GI (lite brød og potet, mye salat) og kombinere med fiber som metter og jevner ut blodsukkeret. Ikke ekstremfettvarianten, men ikke redd for fett. Det er sukkeret jeg legger på meg av. For andre kan det være noe annet.

Lykke til til meg..... og til mange andre?
Vil ellers bare peke på en flott, motiverende blogg som jeg kom over i dag:
http://tirben.blogspot.com/

fredag 22. april 2011

Ut og teste bæremeis....

Skal jammen si våren skyter fart og friske skudd!
Deilig med påskeferie, med hyggelig samvær i familien og med venner.


Bildene er tatt på Skjernøya sør for Mandal tirsdag. Da var det havtåke som lå delvis over landet. Skjernøya ligger lengre sør enn Lindesnes, men er da en øy forbundet med en bro. En flott tursti finner man på sørenden av øyen. Over en (ny) hengebro og opp og ned knatter og steiner. Mange grinder å holde lukket for beitedyrene. Minien syntes det var kjempekjekt å komme høyt opp i bæremeisen på morfars rygg.



 Midt ute langs stien hadde noen pyntet et påsketre til ære for turistene. Artig å treffe på  (sammen med den herlige katten som lå der i solsteiken på en stein;).


En flott "gate" med gamle, velholdte hus er for meg skikkelig kulturhistorien.

Ellers leser jeg også i påsken.
Jeg ble ferdig med Sarah Blædel "Grønt støv". Nok en god krimbok fra dansken. En av de "snille" slaget. Altså "passelig dose" død og blod i forhold til mange andre krimbøker.

En kjempegod bok jeg gjerne vil anbefale er "Mellom oss" av Ruth Lillegraven.
 I tittelen ligger der en forventning om fortrolighet og hemmmeligheter som forblir "Mellom oss". Men temaet snarere handler om hemmelighetene som ligger mellom oss som en stilltiende verk som skaper distanse. Vi møter en familie som alle er påvirket av forskjellige hemmeligheter. Boken har en god fortellerstemme og selv om handlingen ikke er stor og dramatisk, så blir man av stemmene drevet fremover. Jeg kan også si at boken slutter mer optimistisk enn den starter. Anbefales!

lørdag 16. april 2011

Monsterbukser og herlig vær

Du og du for en påskeinngang!
Dette lover meget bra for hjemmepåsken.
Barnebarnet er kommet på besøk, og han har fått mormors nettopp ferdige Monsterbukse.
Oppskriften har jeg hentet her hos "Ordentlige bleier".



Kira og jeg har vært tur nede ved sjøen (der blant annet bildet i headingen er hentet fra). Så her får du noen bilder tatt i dag.

God palmesøndag!!





tirsdag 12. april 2011

Tada! Skinnfellen. Kan ikke vente....

Hadde tenkt å legge ut bilder i ro og fred i morgen, men jeg kan ikke vente....
Så her kommer den ferdige, trykte fellen. Det gjenstår litt småpirkearbeid med penselen i skjøtene, men dere får et inntrykk.
Først fire bilder av min, så to andre eksempler fra kurset. Min er sydd av to skinn fra spælsau.

Dette var et morsomt og lærerikt kurs.
Skal ikke se bort i fra at det blir kurs en annen gang også!

søndag 10. april 2011

En skikkelig konsertuke!

Denne uken har jeg vært med på 4 konserter! Forrige søndag påskekonsert med familiekor og innlånte korkrefter (meg + et par til), stor vårkonsert med 400 unger og voksne på torsdag (ca.1000 mennesker i hallen!) og i går og i dag gospelkonsert med koret. Det gir et skikkelig kick å synge gospel med fullt trøkk og band. Prøvde å legge ut lydsnutt, og det er visst mulig, men har ikke tid til å sitte og leite frem program som kan konvertere etc.og som kan få dette på plass. Men dere kan få lenke til Spotify til en av sangene vårt kor synger (men denne gang med Oslo Gospel Choir).




Dere skjønner sikkert da at det er begrenset hvor mye jeg får skrevet her. I tillegg syr jeg på skinnfellen min. I dag blir jeg ferdig med all syingen! Jeg syr "brudekant" rundt hele på trykkesiden, og tirsdag skal jeg trykke!!! Onsdag skal jeg legge ut bilder av det ferdige produktet (+ noen bilder av andre feller fra kurset).

Nå er det tid for en tur ut i vårvarmen og nesten litt sol. Bra med litt vanlige søndagsaktiviteter når vi ikke skal møte før halv seks.

En herlig søndag til alle!

lørdag 2. april 2011

En overkommelig award

Jeg har fått denne nydelige awarden av Renate med bloggen Mons og Mia/ Hverdagskos.
Tusen takk, Renate!


Dette er en flott award som går på det å fremheve andre.
Man skal gi denne til 5 bloggere som har under 100 lesere. Og det finnes det jo noen av her i Bloggeland. Men mange som er verd å ta en kikk innom. Heldigvis er dette en belønning som bare er positiv. Man kan helt selv velge om man vil gi den videre! Litt reklame for gode blogger som fortjener et besøk.
Min award gir jeg videre til:

Trines hobbyblogg
Smått og stort
Refleksjon på livsvegen
SidselSidserk
Meis

Ta gjerne en titt!!