Etiketter

søndag 21. august 2011

Svusj - slukt av hverdagen...........

Man tror hele ferien at denne gangen skal det bli lett å ta vare på ettermiddagsroen og freden inn i hverdagen etter ferien. Men hvordan går det? Ja, du kjenner deg sikkert igjen i følelsen av å bli slukt av hverdagen og alle oppgavene.
I dag er det heldigvis herlig, rolig søndag.


Jeg har vært på jobb primært for å scanne inn bilder til Powerpoint av junior som skal konfirmeres. Det blir jo litt mimring underveis, da. Bl.a. har han et diplom fra barnehagen som sier han har holdt en sprell levende Tarantell! Da skulle dere sett gutten nå! Et langt brøl og hysteriske lyder dersom det befinner seg et ørlite kryp i en kjøkkenkrok. Det går i alle fall ikke an å spise kveldsmat der, selv om krabaten holder seg i ro. Da tilkaller vi far........ (for ja, edderkopper var det verste jeg visste i ungdommen! Heldigvis litt bedre nå til dags).
Forberedelsene til den store dagen 18. september er altså i full gang. I fryseren ligg empanadas, og jeg har øvd meg på å koke salte, spanske poteter. 
Jeg skal prøve å finne greie tapasretter som er mest mulig ferdig på forhånd. Vi har vært så heldig at vi får lokalet allerde onsdagen, og har da flere dager både til pynting og klargjøring selv om gjestene begynner å komme lørdagen.

Jeg er ferdig med augustgaven i Annepålandets utfordring. Det ble et lyst Kariusskjerf ( se et par innlegg tidligere).

Jeg har forresten kjøpt et litt rart garn i Tyskland som kanskje kan brukes til noe skjerf-aktig. Har du et forslag til bruksområde?
Og så lovet jeg å skrive om flere bøker. Akkurat nå sliter jeg meg igjennom en bok jeg har fått av en kollega som elsker boken.... Den har gammelt språk men grei historie. Jeg har lovet å lese den ferdig. Den heter "Islands klokke". Skal skrive mer om den når den er ferdig.

Fra sist har jeg lest:
Carl Frode Tiller: Innsirkling.  
Tiller er skremmende presis i beskrivelsen av menneskelige relasjoner. Han setter ord på følelser vi bare aner vi har. David har mistet hukommelsen og behandlerne setter inn annonse i avisen der de ber folk som kjente Davis om å skrive brev til ham om seg selv, om ham og om menneskene rundt dem. Tre personer skildrer sin oppfatning av David og hverandre. Innimellom får vi høre noe om livene deres per i dag. Boken er drivende godt skrevet, litt mørk, som det gjerne blir når man roter seg inn i vanskelige relasjoner og sinnets irrganger. Jeg gleder meg til Innsirkling 2 som også er kommet!

Ken Follett: I all evighet.

 Jeg visste ikke at Ken Follett hadde skrevet en oppfølger til Stormenes tid før jeg tilfeldigvis fant den på biblioteket. Den er frittstående, og det passet meg bra, siden det er uhorvelig mange år siden jeg leste Stormenes tid. Dette er nok en koloss av en bok av Ken Follett, men 1100 sider går som en vind, og når man nærmer seg slutten blir man trist fordi man ikke skal følge disse menneskene lengre. Stappet av kunnskap om forgangne tider og Svartedauden i England. Lesverdig og underholdende.


Bali Rai: Avlyst (arrangert) ekteskap

Dette er litt juks, egentlig, å skrive om denne nå. Jeg leste den på forsommeren en gang, men ser jeg har glemt å skrive om den. Den minner i sjanger om Brick Lane, som også handler om arrangert ekteskap. Men denne skiller seg likevel ut ved at det er en gutt i England vi følger. Også  gutter blir giftet bort i enkelte innvadrerkulturer i England, og vi følger forberedelsene og kvalene. Slutten ender som en ekte Hollywoodfilm. Interessant bok, og til dels morsomt skrevet.

En god, ny uke til alle sammen!!!

19 kommentarer:

 1. Så herlig med konfirmasjon i september, i mai her og da har jo sååå mange:)
  Tapas er bare deilig da:) Og der finner alle noe de liker:)
  Takk for bokanmeldelser:)
  ha ei fin ny uke:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett
 2. Her hos oss har vi konfirmasjon i mai. Men det er sikkert greit å ha denne seremonien på høsten også. Lykke til med forberedelsene - tror det er lurt å starte tidlig ja.

  Kjekt å lese bokanmeldelsene dine. Jeg er selv en lesehest, og da er det greit å få bokanbefalinger fra andre.

  SvarSlett
 3. Som som de andre...vi har konfirmasjon i mai...
  Tapas på en slik dag må jo være topp:) mimring og gamle bilder er alltid gøy det:))
  Edderkopper gjør meg ingenting....men mark og andre ålende æsjer derimot!!!
  Ha en fin kveld, klem fra meg:)

  SvarSlett
 4. Sier som de andre...himmel og hav...

  SvarSlett
 5. Lykke til med førebuingane!
  Imponert over kor mange bøker du klare kome igjenom.....

  Ha flott veke!

  SvarSlett
 6. Når det gjelder det spesielle garnet du har kjøpt, har jeg laget et skjerf med noe lignende garn - du kan jo se her:
  http://lysstreif.blogspot.com/2011/03/bobleskjerf-med-mnster.html

  Ha en fin kommende uke!

  SvarSlett
 7. Har konfirmasjoner i mai her i trøndelag . Vi skal ha til neste år ( altså førstkommende mai ). Tapas er jo bare helt topp:) Hadde ikke turt å ta i en tarantell !

  Klem fra Janne
  med ønske om en fin søndagskveld :)

  SvarSlett
 8. Smart å velge tapas, greit at noe kan gjøres i forkant og så er det jo kjempegodt!
  Ups jeg har helt falt av Julegavesamstrikken i år...... skal gjøre et forsøk på å skjerpe meg.

  SvarSlett
 9. Lykke til med konfirmasjonsforberedelsene! Ser i grunn ut for at du har stålkontroll :)
  Og du - bøker da.... DET er høstkos det! - vel da også, for det er jo kost hele året! Men sånn foran peisen... oioioi - takk for fine tips :)
  Ønsker deg en herlig uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 10. Høres spennende ut med Tapas. Det kan aldri slå feil. Lag masse spanske kjøttboller i tomatsaus. De varer litt lengre på bordet og de kan lages i forvegen. Jeg laget også Bacalao som også ble en suksess. Masse gode oster er også enkelt, om noe dyrt da. Lykke til altså.
  Carl Frode Tiller er en gammel venn av meg:) Jeg kjenner igjen mange karakterer fra byen og steder i den første boka hans. Han skriver trøndersk/nynorsk he he.
  Skal akkurat til å begynne på boka etter "Den glemte hagen" nå. "En svunnen tid" Gleder meg for boken er tykk tykk og lettlest.
  Takk for tips til andre bøker.
  Ha det fint selv om hverdagen er tilbake. Nyt dem for det er de det er flest av i livet.
  Klem

  SvarSlett
 11. Uvant med konfirmasjon i september, men hvorfor ikke:O)
  Her har hverdagen også tatt tak, så jeg har nesten ikke vært inne på pc'n...og er jeg der, så har jeg vært for sliten til å kommentere...men jeg venner meg nok til høstlivet igjen;)
  Kariusskjerf er blant mine favoritter, de er dekorative.
  Ha ei god uke, klem fra meg;)

  SvarSlett
 12. Tusen takk for gåva!
  Kjempefin!
  Den kom i dag.
  Sjå siste bloggpost hjå meg :-)

  klem

  SvarSlett
 13. Kjenner meg igjen i det å bli slukt av hverdagen. Har bestemt meg på å bli flinkere til å ta vare på fritiden min og gjøre ting jeg koser meg med.

  Jeg er blitt hekta på digitale stempel, spesielt fra Mo Manning. Syntes Mad Hatter var litt stilig. :)

  Så mye du har fått lest. Tiller sin bok har jeg lest, den likte jeg. Stilig det garnet du har kjøpt i Tyskland. Spent på å se hva du strikker av det.

  Ha ei fortsatt fin uke!

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 14. Ville bare takke deg for pakke i posten i dag :)Så fin denne boka er og mange gode tips !

  Klemmer fra Janne :)

  SvarSlett
 15. Med konfirmant er det nok å henge fingerene i:) Men det er jo koselig da! Flink du er som lager maten selv:)

  SvarSlett
 16. Hei igjen, fant tilfeldigvis noen oppskrifter med slikt pompong-garn, til strikking. kan hende at det er større "bobler" enn i garnet du har, men du kan jo se om du vil :)

  http://www.universalyarn.com/pattern.php?pattern=400

  SvarSlett
 17. Ja, det er lett å bli slukt av hverdagen. Tror man ofte fyller opp dagene med altfor mye, så en ikke helt får tid til å nyte livet...men ikke alltid så lett å unngå kanskje. Artig garn du har funnet, passer sikkert fint til et skjerf.

  SvarSlett
 18. Takk for den koselige hilsenen hos meg, den varmer godt i hjertet!

  SvarSlett
 19. Så deilig at dere får lokalene tidlig. Er alltids så mye i siste liten. Tapas er jo kjempelurt! Spennende :).

  Imponert over bokbunken. Du har fått med deg mange i det siste. Skal legge på minne at her er tips, men det går så sakte med meg. Leser bare få linjer hver kveld, også leser jeg de pånytt kvelden etter :)

  Godt gjort ja å holde motivasjonen til tampen av ungdomsskolen. Kanskje ungdommen er av de som vet hva som skal skje neste år? Mange som kjenner driven da :)

  SvarSlett