Etiketter

onsdag 16. mars 2011

Skinnfellsying

Dette var skikkelig artig!
Skummelt å tegne på og klippe opp dyre villsauskinn, men med kyndig veiledning fra kursdamene og forsøk på nøyaktig måling, så er jeg altså i gang med å sy skinnfell!

Fellen skal sys av to skinn, og den blir 50 x 150 cm. Da blir den flott til å ha i en stol, inne eller ute, eller på en benk, eller som sitteunderlag på tur. Den er såpasse stor at man kan ligge på den også. Men da stikker bena litt ut;)


Her har jeg klippet fra baksiden med en skarp saks. Man skal på et vis "lage skill" i ullen. Etterpå drar man skinnet fra hverandre, som bildet viser.
Lekse til neste tirsdag er å sy biter med skinn med hår på som erstatning for "svangene", altså der bena er. De partiene er nesten hårløse.
Det er en egen teknikk for å sy på erstaning og dekke sømmen med skinnbiter.

Jeg kommer tilbake med oppdatering underveis i syingen.
Jeg kan bare si: 4 timer på en kveld gikk som en røyk! Lærerikt, artig og sosialt.

Ellers vil jeg bare unnskylde meg for ikke å ha kommentert så mye i det siste. Har rett og slett vært litt travelt, og da må man velge. Bloggingen skal jo først og fremst være gøy og ikke et "må".
Kommer sterkere tilbake!

Ønsker alle en kjempefin torsdag!

8 kommentarer:

 1. WOW!
  Så spennande!

  Og du; det med å ha dårlig samvittighet for at en ikkje får kommentert e visst ei jentegreie som flærre av oss føle på. Me e litt teite sånn ;o) Eg har slete skikkelig med den samvittigheten, men har funne ut at hvis eg ska fortsetta å blogge, så må eg rett og slett skjerpa meg!
  Jobbe med saken ;o)
  Det ska værr gøy og ei overskuddsgreie ja, og ikkje plikt.
  Så kjekt at du har det travelt og masse som skjer og da. Lykke te med videre skinnfellsying :o)

  SvarSlett
 2. Høres spennende ut å sy skinnfell. Da har du den sikkert klar til påske. :) Her er det vinterferie og gode dager, og det er deilig. Trengte virkelig et avbrekk nå kjenner jeg.
  Blogg skal være gøy ja. Så får vi heller kommentere når vi har tid, dårlig samvittighet på det området bør ikke finnes. :):)

  Ha ei fortsatt fin uke!

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 3. Dette så nutrolig spennende ut ..og vanskelig! Men det blir jo ekstra flott å ha sin egen sydde fell!
  Av og til strekker ikke tida til. og da må det blogges mindre;) Kos deg videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Så flink du er!
  Har to skinn som eg fekk frå barndomsheimen min..
  fint og varmt :-)

  Ha fin dag!

  SvarSlett
 5. Slike skinnfeller blir så utrolig flotte. Lykke til med kurset.

  SvarSlett
 6. Du makaløse - hva du kan!
  Blir sveisent fint! Ja her i huset har vi saueskinn så det holder - altså langhåret villsau! - Jadda, ikke noe kims kjams.., favoritten både til hu mor også Jr :)
  Lykke til videre og ha en strålende fin uke!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 7. Så spennenede! Har sett noen slike skinnfeller og de blir utrolig flotte. Er nok litt av et tålmodighetsarbeid, gleder meg til å se det ferdige resultatet.
  Klem T

  SvarSlett
 8. Så fantastisk fint dette blir. Jeg kjøpte en vognpose i villsauskinn til minstemann. Så varm og fin. Så flink du er. Jeg gleder meg til å se den ferdig. Jeg har skinntrykk på baksiden av posen.
  Riktig god helg til deg gode du
  Klem fra meg

  SvarSlett