Etiketter

søndag 22. mai 2011

Plutselig tilbake....

Så ble det jammen litt stille igjen. Ser det går veldig i rykk og napp med bloggingen. Det betyr verken at jeg er syk eller at jeg sitter stille i en stol:)

Neida, livsstilsendringen går faktisk i greit spor, selv om siste uken med 17.mai og besøk ble litt i overkant med matkos. (bildene over er biff og broccoli på 17.mai. Nam)
Men det er akkurat som jeg har tenkt det skal være: følge årets naturlige svingninger. Det er ikke det som er problemt mitt, men for mye "kos" i hverdagen. Jeg har nå gått ned 6 kilo siden påske. Jeg følger til dels lav GI, med Fedonbrød og lite potet/ ris, og delvis passer jeg kcaloriene. Ser ut til å være en grei kombinasjon for meg. Jeg leste på Big Man going down HER at han sier at han har sluttet å prøve å være flinnk, men prøver heller å være smart i forhold til helse og livsstil. En klok vinkling på vanskelige tanker.
Hva annet har jeg så holdt på med i mai så langt?
Flyttet rundt i stuen.


Vi kjøpte to nye, enkle lenestoler på Ikea. Den ene har fått saueskinnet oppi. Vi kastet også ut en svær, rød bokhylle, ca. 25 år gammel, og en toseter i skinn som rett og slett hadde fått hull i setet. Plutselig fikk vi litt romsligere stue, føltes det som. Utrolig deilig å rett og slett rydde litt opp her og der.
Det blir ikke så mye håndarbeid, men det må snarlig bli en endring på. Har jo julegave-alongen å lage til. Men ennå et par uker igjen før jeg skal ha noe klart.

Så litt om bøker. Jeg får, som vanlig, lest jevnt og trutt.
Siden sist har jeg lest

1. Brick Lane av Monica Ali
2. Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson
3. Nattefokk av Johan Theorin

Brick Lane er en fantastisk bok om en helt ung jente i Bangladesh som blir giftet bort til en Banglamann i London. Historien er konsentrert om hennes "snevre" liv i leiligheten og de få menneskene hun treffer i innvandrermiljøet. Det høres kanskje kjedelig ut, men forfatteren er en dame som ser absolutt alle detaljer og beskriver både ytre og indre liv med stor troverdighet. Den er meget klok og lesverdig.

Hundreåringen... er, om mulig, årets morsomste bok!! En helt absurd og surrealistisk bok, men som har en overbevisende logikk som tilsier at alle de rare innfall som kommer i boken er der av helt logiske grunner. Forfatteren tar oss med på flukten til hundreåringen der han får nye "venner" underveis, og en del kriminelle ting hender... Parallellt får vi hundreåringens imponerende livshistorie. Han har hatt betydning for de fleste store politiske skikkelsene i verden og direkte påvirket flere av vår histories store hendelser. Og alt forklart rolig, fornuftig, logisk og hysterisk morsomt! Skal du lese EN bok i år, sa du?


Nattefokk er en særdeles spennende krim/ spøkelseshistorie. Jeg er ikke ferdig med denne, men den tegner meget bra. Theorin seiler opp som en av mine svenske krim-favoritter!

En strålende søndag, og ny uke, til dere!

8 kommentarer:

 1. Så herlig at du klarer å gå ned i vekt. Det virker som om du har funnet en fornuftig vei som kan holdes over tid:) Bøker leser jeg også mye av for tiden, mer det enn håndarbeid. Nattfokk har jeg også lest, men ikke de andre. Takker for tips:)

  Ha en finfin uker og takk for alltid hyggelige kommentarer hos meg::))

  SvarSlett
 2. Så flink du er i matveien. Jeg sliter nok litt mer på det området. Deilig å rydde skikkelig opp i møbleringa av og til ja. Gleder meg til sommerferien for jeg har et par prosjekter på blokken. :) Å så skal jeg lese masse!!! Er ikke ferdig med hundreåringen ennå, men den er knallgod. Er stor fan av Theorin og har lest alle bøkene.

  Ha ei riktig fin uke!

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som du har vært kjempeflink! 6 kilo er mye, så vær stolt av deg selv!
  Så flott det er hos deg, og det er virkelig artig å fornye seg innimellom.
  Nyt ei ny uke, klemmer fra meg;)

  SvarSlett
 4. Nå sommers tid blir det vel ikke så mye blogging hos meg heller. Det vil vel kanskje komme an på været......

  Kjekt med litt forandring i stua. Saueskinnet ditt passet fint i stolen. Takk for bokanbefalinger. Jeg leser selv ganske mye, og synes det er greit med bokomtaler. Selv holder jeg på med "Barnepiken" av Kathryn Stockett.
  Den handler om forholdet mellom fargede hushjelper og "hvite fruer" i sørstatene på 50 og 60-tallet. Bra bok.

  Du har vært kjempeflink med slankingen. Sikkert kjekt å kjøpe nye klær etter en slik innsats. Jeg har gått ned 2 kilo etter å ha kuttet ut poteter og lys ris/pasta. Og så spiser jeg sjokolade med høyt kakaoinnhold som snop.....
  Er vel ikke akkurat overvektig, men merket at buksene strammet litt mer enn vanlig i linningen, og da er det like greit å ta det vonde ved roten. Og så er det jo bikinisesong også.....

  SvarSlett
 5. åh hvor jeg misunner deg - bunaden gikk på med et nødskrik i år så nå har også jeg bestemt at nok er nok. 6 kg er mye . vær stolt!
  Herlig med litt ommøblering og fornying - det ble fint hos deg.

  Nyt ei ny maiuke - det er helt ok om blogginga kommer i rykk og napp (det gjør den hos meg også)

  SvarSlett
 6. 6 kilo er kjempebra! Ikke lenge siden påske. Blogges i nøkk og rapp hos meg også,, men vi er nå her :).

  Ønsker deg fin ny uke :)

  SvarSlett
 7. Vet du, jeg likte så godt det han sa om å velge smart! Og så flink du har vært, heier på deg og gleder meg over dine smarte valg :)
  Ja bloggingen går som livet, i perioder, litt etter årstidene, jeg forstår deg på en prikk :))
  Gratulerer med lekre stoler og du, så flott med saueskinn i, er så glad i slike skinn selv, utrolig varme og fine, det synes igrunn vofsene og... ;)
  Må du ha vidunderlige dager og takk for fine boktips!!
  Varm klem fra Lokki

  SvarSlett
 8. Det er deilig å få ryddet slik at det blir mer plass! Bloggingen her har også blitt sjeldnere. Tror i grunnen det er sunt ;)

  Ha en fin helg! Klem :)

  SvarSlett