Etiketter

søndag 22. mai 2011

Plutselig tilbake....

Så ble det jammen litt stille igjen. Ser det går veldig i rykk og napp med bloggingen. Det betyr verken at jeg er syk eller at jeg sitter stille i en stol:)

Neida, livsstilsendringen går faktisk i greit spor, selv om siste uken med 17.mai og besøk ble litt i overkant med matkos. (bildene over er biff og broccoli på 17.mai. Nam)
Men det er akkurat som jeg har tenkt det skal være: følge årets naturlige svingninger. Det er ikke det som er problemt mitt, men for mye "kos" i hverdagen. Jeg har nå gått ned 6 kilo siden påske. Jeg følger til dels lav GI, med Fedonbrød og lite potet/ ris, og delvis passer jeg kcaloriene. Ser ut til å være en grei kombinasjon for meg. Jeg leste på Big Man going down HER at han sier at han har sluttet å prøve å være flinnk, men prøver heller å være smart i forhold til helse og livsstil. En klok vinkling på vanskelige tanker.
Hva annet har jeg så holdt på med i mai så langt?
Flyttet rundt i stuen.


Vi kjøpte to nye, enkle lenestoler på Ikea. Den ene har fått saueskinnet oppi. Vi kastet også ut en svær, rød bokhylle, ca. 25 år gammel, og en toseter i skinn som rett og slett hadde fått hull i setet. Plutselig fikk vi litt romsligere stue, føltes det som. Utrolig deilig å rett og slett rydde litt opp her og der.
Det blir ikke så mye håndarbeid, men det må snarlig bli en endring på. Har jo julegave-alongen å lage til. Men ennå et par uker igjen før jeg skal ha noe klart.

Så litt om bøker. Jeg får, som vanlig, lest jevnt og trutt.
Siden sist har jeg lest

1. Brick Lane av Monica Ali
2. Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant av Jonas Jonasson
3. Nattefokk av Johan Theorin

Brick Lane er en fantastisk bok om en helt ung jente i Bangladesh som blir giftet bort til en Banglamann i London. Historien er konsentrert om hennes "snevre" liv i leiligheten og de få menneskene hun treffer i innvandrermiljøet. Det høres kanskje kjedelig ut, men forfatteren er en dame som ser absolutt alle detaljer og beskriver både ytre og indre liv med stor troverdighet. Den er meget klok og lesverdig.

Hundreåringen... er, om mulig, årets morsomste bok!! En helt absurd og surrealistisk bok, men som har en overbevisende logikk som tilsier at alle de rare innfall som kommer i boken er der av helt logiske grunner. Forfatteren tar oss med på flukten til hundreåringen der han får nye "venner" underveis, og en del kriminelle ting hender... Parallellt får vi hundreåringens imponerende livshistorie. Han har hatt betydning for de fleste store politiske skikkelsene i verden og direkte påvirket flere av vår histories store hendelser. Og alt forklart rolig, fornuftig, logisk og hysterisk morsomt! Skal du lese EN bok i år, sa du?


Nattefokk er en særdeles spennende krim/ spøkelseshistorie. Jeg er ikke ferdig med denne, men den tegner meget bra. Theorin seiler opp som en av mine svenske krim-favoritter!

En strålende søndag, og ny uke, til dere!

mandag 2. mai 2011

70% sjokolade......


Det går faktisk veldig bra i småjusteringene mine! Jeg klarer å etterleve noen få, enkle prinsipper ved hjelp av 70% sjokolade og kaloridagbok på Vektklubben.no (Grete Roedes klubb, gratis på nettet).
Jeg spiser nå ikke snop, kun litt 70% sjokolade, og det begrenser seg selv! Jeg spiser 2 Fedonskiver til frokost og til lunsj, litt kontrollert middag (med lite potet eller ris eller fullkornspasta) og kvelds med knekkebrød eller Kesam og Allbran. Ca. 1600 kcal pr.dag.
Trimming blir noen turer i uken. Her er det potensiale!

Jeg glemte rett og slett å legge inn aprilgaven i julegavealongen til Annepålanne'. To kluter i brun bomull. Mandarin Petit. Det skyldes at siste klut bare var nesten ferdig (derfor strikkepinne på bildet, men nå er den ferdig).

Her tenker jeg meg å lage kaffesåpe med scrappet etikett sammen med en eller to kluter. Det er vel en grei gave? Sikkert som gave, og kanskje også for salg på internjulemarkedet på jobb. Får se hvor mange kluter det blir. Og såpe er jo relativt fort gjort å få laget.

Vi har noen fantastiske dager nå!
Må bare nyte dem!
Øverst er bilde fra Lindenes fyr tatt påskeaften. En flott opplevelse å være ute i fyrområdet.

Nyt dagene, folkens!