Etiketter

søndag 28. november 2010

Første søndag i advent


I dag starter den deilige advenstiden! Jeg hadde tenkt å ikke ha noe innlegg før adventskalenderen starter på onsdag, men kunne ikke helt la være. Så får de som evt. kommer til etterhvert og vil være med i trekningen på kalenderen lese det forrige innlegget også:)
I dag koser vi oss bare inne i det veldig kalde været. Jeg har noen dager nå ved hundeluftingen brukt den deilige luen jeg kjøpte på Svalbard i vinter. Den er foret med kaninskinn. Det er vel ganske lite stuerent å si i disse anti-pelsdager...men kanin er kanskje ikke en så utsatt næring som rev og mink? God er den i alle fall!

Adventsstaken er tatt frem og bordet skal klargjøres for det som kommer senere i dag. Men det skal jeg skrive om i en av lukene i adventskalenderen;)

Jeg holder på med å avrunde prosjektene til julemessen. Jeg har bestemt meg for å stoppe der. Jeg kjenner jeg får lyst til å produsere mer og mer siden jeg har en hel uke igjen, men dette er jo ikke en åpen messe, men det kan komme max 50 personer, og da har det ingen hensikt å lage enorme mengder. Det som ikke blir solgt blir julegaver.

Adventstiden er listetid for meg. Jeg synes det er viktig å ha senkede skuldre i disse travle, korte ukene, og det prøver jeg å få til ved hjelp av lister. Jeg har laget en kalender der arbeidsoppgaver er fordelt, sånn at det bare blir litt hver dag. Dager der jeg er mye opptatt - for eksempel øver vi mye og synger adventskonsert om 2 uker - da lager jeg middag for to dager i slengen, og legger ikke inn andre oppgaver. Så har jeg julegaveliste, julebloggliste, julekortliste og julemesseliste. Jeg synes det er helt nydelig å kunne krysse av etterhvert som ting gjøres, og så trenger jeg ikke gå rundt og huske på ting og la meg stresse av alt. Det står jo vel plassert på gjøreslisten min!

Til slutt vil jeg skrive om Arto Paasilinna, finsk forfatter som har skrevet en haug med rare bøker som tar for seg ulike sider ved livet. Jeg har nå lest "Harens år", som var den første boken som kom ut. Jeg skal lese flere!

3 kommentarer:

 1. ..god adventssøndag til deg..fant deg gjennom stifinnerbloggen...så koselig at du også har blogg...nå er det tid for en liten luftetur ut i minus 13..det er kaldt til å være så langt vest med stor luftfuktighet..
  ..så mye fint du lager..og jeg er imponert over systematiseringen din....det er veldig lurt og der har jeg nok mye å lære.....miamorhilsen

  SvarSlett
 2. Hei :)Jeg har en maken lue som deg, fikk den til jul i fjor av min mann. Den er supergod ! Skal bruke den etterpå jeg , når jeg skal ut etter kvister til adventsstaken ;) Lister er så lurt ;) det tar bort litt av stresset ja .
  Ønsker deg en fin søndag videre :)

  Adventsklem fra Janne

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig kommentar hos meg, og velkommen som følger av bloggen min! Jeg har også lagt meg til som følger hos deg. Koselig at du synger i kor - ja, det gir mye glede!

  Jeg ønsker deg en fortsatt god adventssøndag!

  Klem

  SvarSlett