Etiketter

fredag 22. april 2011

Ut og teste bæremeis....

Skal jammen si våren skyter fart og friske skudd!
Deilig med påskeferie, med hyggelig samvær i familien og med venner.


Bildene er tatt på Skjernøya sør for Mandal tirsdag. Da var det havtåke som lå delvis over landet. Skjernøya ligger lengre sør enn Lindesnes, men er da en øy forbundet med en bro. En flott tursti finner man på sørenden av øyen. Over en (ny) hengebro og opp og ned knatter og steiner. Mange grinder å holde lukket for beitedyrene. Minien syntes det var kjempekjekt å komme høyt opp i bæremeisen på morfars rygg. Midt ute langs stien hadde noen pyntet et påsketre til ære for turistene. Artig å treffe på  (sammen med den herlige katten som lå der i solsteiken på en stein;).


En flott "gate" med gamle, velholdte hus er for meg skikkelig kulturhistorien.

Ellers leser jeg også i påsken.
Jeg ble ferdig med Sarah Blædel "Grønt støv". Nok en god krimbok fra dansken. En av de "snille" slaget. Altså "passelig dose" død og blod i forhold til mange andre krimbøker.

En kjempegod bok jeg gjerne vil anbefale er "Mellom oss" av Ruth Lillegraven.
 I tittelen ligger der en forventning om fortrolighet og hemmmeligheter som forblir "Mellom oss". Men temaet snarere handler om hemmelighetene som ligger mellom oss som en stilltiende verk som skaper distanse. Vi møter en familie som alle er påvirket av forskjellige hemmeligheter. Boken har en god fortellerstemme og selv om handlingen ikke er stor og dramatisk, så blir man av stemmene drevet fremover. Jeg kan også si at boken slutter mer optimistisk enn den starter. Anbefales!

5 kommentarer:

 1. Koselige bilder fra deg! Takk også for bokanbefalinger, den siste skal jeg merke meg!

  Ha en fortsatt god påske!

  Klem

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder av en koselig tur dere har hatt;)
  Vi nyter det gode været på hytta, og det skal bli toppers i morgen også, gleder meg:)
  Nyt påska videre, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Flotte bilder:) Alltid kjekt med familie på besøk:) Takk for bokanbefalinger, har en del på vent, men den siste høres fin ut. Leser også krim (bare det i flere år), men litt lite av det nå for tiden:)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. ...deilig med sørlandspåske ser det ut til..heldige minien som har mormor og morfar med sansen for det gode liv....hils morfaren og ha en deilig uke...

  SvarSlett
 5. Skikkelig fint på sørlandet. Fine bilder. Sikkert stas å sitte i bæremeis ja og sikkert stas å få være sterk morfar :)
  Her har det også vært helt fantastisk. Bjørka spretter mens vi ser på den. Herlig
  Rolig start i dag. Rart hvordan man venner seg til rolige dager.....ikke vant med det. Men tempoet vil vel stige ut over dagen håper jeg.
  Ha en kjempefin dag.
  Klem fra meg

  SvarSlett