Etiketter

tirsdag 26. april 2011

Oppstart etter ferien

Så er påskeferien over, for denne gang. Det ble mye godis og kos, kan man si.
Jeg jobber ennå med å finne lure triks i hverdagen for å kunne vektredusere og helst finne varige, gode grep.Hvis jeg skal klappe meg selv på skulderen for noe så må det være noen få ting:
* Jeg går en del tur.
* Jeg drikker ikke brus (og det er det eneste jeg er 100% sikker på; at det trenger jeg aldri å begynne med igjen).
* Jeg kan ganske mye teori (les teori, haha) om kosthold og hva som virker og ikke virker.

Så noen områder som jeg i perioder kan være god på, og som jeg vet er bra:
* Jeg lager langsiktige menyer og handler inn særlig middagene, slik at jeg slipper å gå sulten på butikken etter jobb. (Ikke god på dette nå, men dette kan jeg, hvis jeg bare vil).
* Jeg kan være god på å fokusere; planlegge innkjøp, føre dagbok og lese støttende litteratur, blogger etc. Dette kan være god hjelp.
* Jeg kan være brukbar på hverdagstrimmingen: sette bilen et stykke i fra, gå siste bit, ta trappene, gå til butikken...Til slutt noen områder som jeg bare MÅ gjøre noe med:
* søthunger  (for meg er dette en reell fysioligisk sak som reguleres med jevnt blodsukker og minimalt med fristelser)
* Mat som svar på følelser (her er det bare å ta opp kampen med alle følelsene som styrer dette med mat som trøst, som belønning... kognitiv terapi der man fokuserer på hva man virkelig vil, på hva man kan oppnå, på alternative reaksjonsmåter under stress, når man er sliten, når man feirer...).

OK. En dag av gangen.
Filosofi:
Det beste fra lavkarbo og kaloritelling.
Finne produkter som har lav GI (lite brød og potet, mye salat) og kombinere med fiber som metter og jevner ut blodsukkeret. Ikke ekstremfettvarianten, men ikke redd for fett. Det er sukkeret jeg legger på meg av. For andre kan det være noe annet.

Lykke til til meg..... og til mange andre?
Vil ellers bare peke på en flott, motiverende blogg som jeg kom over i dag:
http://tirben.blogspot.com/

11 kommentarer:

 1. har selv skjerpet tankegangen etter påske, og har bakt lavkarbobrød, kjempegodt. Og vi har faktisk kastet mat!!...høres forferdelig ut, men i stedet for selv å være søppelbøtte, har vi gitt oss etter en porsjon;) jeg er også veldig søthungrig, men med et godt kosthold, er det mye bedre.
  Lykke til!!-...til oss begge:O)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Det er en fin tid å starte opp med lavkarbo-diett nå. Med sommer og bikinisesong i sikte er det en god motivasjon:) Jeg har bakt knekkebrød i det siste, og tror at hvetemel bør bort fra mitt kosthold.

  SvarSlett
 3. Vi er nok mange som er i samme båt.:):) Jeg er kommet i gang med å sykle til jobben (6 km), og det er nå et steg i riktig retning.

  Tenk å kunne våkne en dag og ikke tåle synet av sjokolade, det hadde vært en drøm. :):) (Viljestyrke???)

  SvarSlett
 4. Her kjente jeg meg godt igjen, går jevnlig, ikke brus, styrer litt unna unødig karbo,, men! kaker,, jeg er så forferdelig svak for kaker.. og kremer :). Hadde fin nedgang i vekten før brylluppet i februar, men scmokk, nå er tre kilo tilbake. Har tatt grep og skjerper meg igjen,, stopper å spise når jeg er mett, drikker mere vann, trimmer litt hardere :).

  Lykke til, til oss begge, og Tovepia med :).

  Nydelige bilder under fra skjærgård,, synes det er så utrolig koselig med de husene langs sjøen :)

  Klem!

  SvarSlett
 5. Lykke til til deg, og til meg også som tok skjeen i en annen hånd i dag:-)
  Etter lang periode med sykdom og dårlig rygg har det blitt altfor lite mosjon og altfor mye (trøste)spising. Men som deg så kan jeg teorien, gjelder bare å ta grep:-) Dette klarer vi!!
  Takk for de søte kommentarene du legger igjen hos meg, jeg blir så glad:-)
  Klem, Elin

  SvarSlett
 6. Det er bra at du klapper deg selv på skulderen! Ha en fin uke!

  Klem :)

  SvarSlett
 7. Ska sei du e flink!
  Sånn e eg definitivt ikkje flink te, så eg trur eg nøye meg med å klappe deg på skuldera og ønske deg lykke te videre ;o)

  SvarSlett
 8. Masse lykke til:) Selv lever jeg sunt. Sukker og brus er det sås og si ALDRI her men allikavel snike det seg på noen kg i ferier. Påska i år var ekstrem, hehe:) Prøver å styre unna karbo...men det er ikke enkel nei.
  Ha en toppers dag, klem fra meg:)

  SvarSlett
 9. Hei.Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min.Koselig.Kjempe fin blogg du har.Kommer tilbake å tar en titt.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Bodil.

  SvarSlett
 10. Heia! Ja godistilførselen har vært alt for stor i påsken her også. Selv om jeg har gått lange turer og syklet en del, så tror jeg ikke det er nok for å kvitte seg med alle kaloriene som lett setter seg rundt magen. Motiverende å lese dine ord om dette temaet, for jeg skulle så gjerne har gått ned 3-4 kilo.

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg er også flink til visse ting, men dårlig på andre. Søtsug har jeg heldigvis ikke (kromtabletter hjelper!), men jeg er veldig glad i hjemmebakt brød. Så vekk med brødet! Og mer trim! Lett som bare det ;-D
  Ha en finfin uke!

  SvarSlett