Etiketter

søndag 16. oktober 2011

Bøker etter hukommelsen - og et lånt bilde


Jeg har lånt dette bildet av mannen min i dag. Sitter på hotell på jobbreise og har begrenset tilgang på bilder. Derfor låner jeg dette som jeg hadde på minnepennen. Flotte steiner i lav høstsol.

Jeg tenkte jeg skulle skrive om noen bøker. Vanligvis når jeg gjør det, så logger jeg inn på Bibliotekets "Mappa mi" og ser hva jeg har lånt, og så skriver jeg, men i på denne jobbmaskinen så har jeg typisk ikke passordet automatisk til dette, så jeg får ta litt på husken.

Jeg må i alle fall skrive om den meste spennende krimbøken jeg har lest på flere år (og det sier ganske mye, siden jeg leser en del krim!).

"3 sekunder" av Roslund og Hellström. Svensk krim, igjen. (Hva er det som gjør at svenskene er i en særklasse når det gjelder krim?).
Boken handler om infiltratører i det kriminelle miljøet; å bygge opp en god infiltratør, hvem vet om ham og hvem vet ikke? Handlingen foregår i stor grad innenfor fengselsmurene, og høye herrer (og damer) i de øverste maktorganer er involvert og gir instrukser, Men hvem kan stole på hvem?
Dette virker ikke spennende, ser jeg når jeg skriver dette, men boken er skrevet intenst og drivende. Det er sjeldent jeg ikke klarer å legge fra meg en bok for å sove, men slik var denne! Jeg leste til langt på natt. Boken tok meg helt.
Anbefales!!


Så har jeg også lest "En djevel i Prada" av Lauren Weisberger. Mange av dere kjenner nok filmen. Det gjør ikke jeg, men jeg kan levende forestille meg at denne boken kan gjøres om til film, ja. Skal se den en gang. En fornøyelig, masete og samtidig reflekterende film om mote, "jag etter vind"(som det står i Bibelen) og det å bli fanget i noe man bare ikke kan slippe ut av. En "djevel" av en sjef, helt umenneskelig i sine krav, og en hardtarbeidende hovedperson som strever med å bryte ut av en destruktiv karriere. Innimellom forskrekkelig morsom. Lesverdig.

Og så, siden jeg ikke husker flere i farten (men vet jeg har lest mer), så blir det disse to i denne omgang.
På jobbturen har jeg med meg hekletøy til noe som skal bli gaver til 4 gavevenner. Og en av dem kan bli deg! Følg med på bloggen, så vil du skjønne mer etterhvert.
God, intens jobbeuke til meg, og god uke, uansett intensitet til deg!

6 kommentarer:

 1. Så flink du er som les så mykje.
  Las meir før, no går det mest i fag..
  Hektisk veke for meg også.
  HMS og Budsjett arbeid ventar.

  God veke1

  klem

  SvarSlett
 2. Takk for tips om bøker. Selv er jeg i ferd med å lese en trilogi fra steinalderen og komsakulturen i Finnmark.

  SvarSlett
 3. Takk for bokanbefalinger og for hyggelig kommentar hos meg. Artig å høre om søstrene i Hardanger, og at du har vært mye i Vikøy! Jeg likte meg godt der :)

  Ha en god jobbreise og en fin uke!

  SvarSlett
 4. Heia.
  Er så glad i bokomtalene dine. Har sett filmen med Meryl Streep som djevelen. Har funnet ut at filmene blir aldri som bøkene, og vil helst lese bøkene før jeg eventuelt ser filmen. Har vel så stor fantasi at bøkene er ALLTID best.
  Ha en fin ukestart
  Klem
  Randi

  SvarSlett
 5. Åh, Jeg som ikke tør lese krim (foruten Harry Hole, merkelig nok).
  Spennende å se hva du hekler på. Ønsker deg fin jobbuke, selv om den er intens. Hektisk kan være bra,, stress er noe helt annet.
  Her er det rolig hvor største bøygen er å fortsatt trimme på morgenen. Tror jeg snart må forskyve tidspunkt lenger ut på dag, for her begynner vi å merke mørket, også på morgenen :)

  SvarSlett