Etiketter

søndag 18. desember 2011

SkitnesøndagSier dere skitnesøndag?
I Bergen, der jeg er vokst opp, sier vi skitnesøndag om siste søndag før jul. Da var det lov å både vaske og bake og det "som verre var" på en søndag. Nå til dags gjør jeg (og sikkert de fleste) alle ting på alle dager, hele året. Eneste jeg passer på, er at jeg ikke klipper gresset eller hamrer ute søndag formiddag, fordi jeg synes det godt kan være en formiddag i uken uten støy og bråk i nabolaget.
Jeg jobber fullt, og da er helgen innmari god til å komme litt ajour med husarbeid og lignende. Men jeg griper meg av og til i å få dårlig samvittighet hvis jeg bare "hviler".
Hva tenker dere om at søndagen ikke lengre er en hviledag?
Hadde vi ikke trengt nettopp en dag der vi faktisk tok det litt med ro og hentet krefter til hverdagen?

Jeg har ikke noe særlig å ta bilde av av hjemmeproduserte ting, for i det siste har det bare vært julekortskriving, gaveinnpakking og forefallende arbeid. Holder på med en hemmelig gave, men får vise den etterhvert her.... (kanskje noen snoker litt rundt her inne:).

Jeg har ikke vasket til jul, jeg har ikke bakt en eneste kake, jeg har laget julekort til noen og posten og gaver er unnagjort. Pinnekjøttet er kjøpt. Så jeg føler meg i rute, selv om ikke alt er klart. Jeg føler jeg ikke stresser noenting med julen i år. En utrolig deilig følelse. Kanskje jeg er i ferd med å bli voksen...?
Jeg har kjøpt en julestjerne og en amaryllis som ser ut til å springe ut til jul. Bilde av julestjernen øverst:)

I dette tankespinninnlegget kom det ikke så mye konkret ut av. Derfor vil jeg dele en aldeles nydelig juleavslutning med dere: (nyt den!)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ihQuiyV-lXU

8 kommentarer:

 1. Svartsøndag sier jeg....og i min verden er vel søndag lik andre dager med tanke på gjøremål.
  Er i rute jeg også..tror jeg:) Maten er iallefall i hus...mangler Tobias-gaven enda...
  Ha en fin ferd mot jul, klem fra meg:)

  SvarSlett
 2. Har aldri hørt dette uttrykket før . Deler absolutt din innstilling til julen . Her er det heller ikke rundvasket til jul , og heller ikke pyntet ( pynter lillejulaften) . Men det viktigste med jul er kos :)

  Kos deg denne søndagen :)
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 3. Ja skitnesøndag kalte vi det også for. Hos meg er det nok dessverre skitnesøndag hver søndag- det er da jeg har tid til å gjøre unna litt husarbeid.... Jeg er også i rute til jul- men noen nedvasking har jeg ikke prioritert. Bakt noen småkaker- (som jeg sikkert spiser opp selv da vi ikke har så mye besøk) og vasket litt rundt omkring på kjøkkenet. Er ganske avslappet nå- skal bare ut og ta siste innkjøp av julegaver... Og neste jul- ja da skal jeg stresse enda litt mindre- håper på en sydentur slik som i fjor i jula- det var hærlig!!

  klem fra Sissel

  SvarSlett
 4. Bra at du ikke stresser. Her er det heller ikke vasket (ennå)! Synes det er greit om det er stille på søndag formiddag - selv er jeg jo som regel på jobb da, men har fri en helg iblant, og da er det deilig å nyte stillheten :)

  Ha en fin 4. advent!

  SvarSlett
 5. Kaller det nok skittensøndag her også;) Jeg har virkelig sansen for rolige søndager, men samtidig synes jeg det er viktigere å ta det rolig på hverdager og heller arbeide med huslige sysler i rolig tempo i helgene;)
  Kos deg med ny ukestart, klem fra meg;)

  SvarSlett
 6. Skittensøndag her og,men jeg lå på sofan den dagen,peist etter kjøkkenoppussing. På`n igjen nå. Vakkert med rød julestjerne. :)))
  Klem fra Mette.

  SvarSlett
 7. Hipp hurra i morgen er det juleferie. :) Har ikke stresset med juleforberedelser, så jeg antar det blir et par intense dager nå. hi, hi. Godt å ha voksne unger da.

  Ha ei riktig god og avslappende jul, og et flott nytt år. :)

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 8. Stikker bare innom for å ønske deg en riktig god jul :)

  SvarSlett