Etiketter

lørdag 29. oktober 2011

Jøje meg, så mye farting!

Men nå er det endelig helg!
Etter å ha vært på reise 10 av de siste 13 dagene er det på tide å roan i sofaen og lage et innlegg. Kanskje etterhvert få kommentert litt hos dere andre også.
Jobbreisen har jeg ikke bilde fra, men det kommer først noen fra Edinburgh, der vi var 4 dager, jeg, mannen og yngstemann. Masse flotte opplevelser og inntrykk. Edinburgh er en fin by!
Etterpå kommer noe inntrykk fra Sogndalsstrand hotell i Hauge i Dalane, Rogaland. En gammel gate langs en elv, de siste 15 årene kjøpt delvis opp av hotellet. Resepsjonen og restauranten er i ett hus, rommene er fordelt på mange vanlige beboelseshus. Alle i gammel stil. Veldig koselig plass, og nydelig mat! (Denne gangen bare mobilbilder...)
Vakkert og grønt, selv i slutten av oktober. Edinburgh Castle på haugen.
 Mye rart noen kan finne på å gjøre for penger:
 Gjenbruksprodukter! Veske laget av "korken" på brusbokser og klokke av sammenrullet papir:
 Så til Sogndalsstrand:


 Konferanselokalet vårt;)

søndag 16. oktober 2011

Bøker etter hukommelsen - og et lånt bilde


Jeg har lånt dette bildet av mannen min i dag. Sitter på hotell på jobbreise og har begrenset tilgang på bilder. Derfor låner jeg dette som jeg hadde på minnepennen. Flotte steiner i lav høstsol.

Jeg tenkte jeg skulle skrive om noen bøker. Vanligvis når jeg gjør det, så logger jeg inn på Bibliotekets "Mappa mi" og ser hva jeg har lånt, og så skriver jeg, men i på denne jobbmaskinen så har jeg typisk ikke passordet automatisk til dette, så jeg får ta litt på husken.

Jeg må i alle fall skrive om den meste spennende krimbøken jeg har lest på flere år (og det sier ganske mye, siden jeg leser en del krim!).

"3 sekunder" av Roslund og Hellström. Svensk krim, igjen. (Hva er det som gjør at svenskene er i en særklasse når det gjelder krim?).
Boken handler om infiltratører i det kriminelle miljøet; å bygge opp en god infiltratør, hvem vet om ham og hvem vet ikke? Handlingen foregår i stor grad innenfor fengselsmurene, og høye herrer (og damer) i de øverste maktorganer er involvert og gir instrukser, Men hvem kan stole på hvem?
Dette virker ikke spennende, ser jeg når jeg skriver dette, men boken er skrevet intenst og drivende. Det er sjeldent jeg ikke klarer å legge fra meg en bok for å sove, men slik var denne! Jeg leste til langt på natt. Boken tok meg helt.
Anbefales!!


Så har jeg også lest "En djevel i Prada" av Lauren Weisberger. Mange av dere kjenner nok filmen. Det gjør ikke jeg, men jeg kan levende forestille meg at denne boken kan gjøres om til film, ja. Skal se den en gang. En fornøyelig, masete og samtidig reflekterende film om mote, "jag etter vind"(som det står i Bibelen) og det å bli fanget i noe man bare ikke kan slippe ut av. En "djevel" av en sjef, helt umenneskelig i sine krav, og en hardtarbeidende hovedperson som strever med å bryte ut av en destruktiv karriere. Innimellom forskrekkelig morsom. Lesverdig.

Og så, siden jeg ikke husker flere i farten (men vet jeg har lest mer), så blir det disse to i denne omgang.
På jobbturen har jeg med meg hekletøy til noe som skal bli gaver til 4 gavevenner. Og en av dem kan bli deg! Følg med på bloggen, så vil du skjønne mer etterhvert.
God, intens jobbeuke til meg, og god uke, uansett intensitet til deg!

tirsdag 11. oktober 2011

Morsomt å prøve

Når mannen får speilreflekskamera til bursdagen, så er det morsomt å prøve det ut.
Her kommer deler av en vakker 50 årsdagsbukett, litt av smørbrødene og den fotogene hunden Kira.





lørdag 8. oktober 2011

Fantastisk biff

Da var første dag av feiringer overstått!
Vi var nærmeste familie på Big Horn Steak House i Kristiansand. Jubilanten ønsket seg den største biffen og alt tilbehør som kunne tenkes til.

Her ser dere selve biffen. 400 gram!! Det var for mye selv for en 50-åring som hadde tenkt å ha plass til favorittdesserten; bananasplit. Han delte litt med junioren på snart 20. Men alt tilbehøret ble ikke spist opp....
Lilleknotten satt så tålmodig og spiste sine pommes frites og agurker. Han er en sosial type som storkoser seg når vi er samlet alle han kjenner.
Det ble en veldig koselig feiring!
Jubilanten er storfornøyd med dagen og gavene (speilreflekskamera, fleecejakke, ullundertøy, bålstativ, to bøker, reise til Edinburgh, og sjekk fra svigerfamilien).
Og i morgen fortsetter feiringen. Blir neste sånn tre dager til endes:) Men det fortjener han, gullklumpen;)
PS. Kanskje jeg trenger å finne ut litt om speilreflekskameraet og kan teste det litt på bloggen etterhvert....??

fredag 7. oktober 2011

Snart klar for mer feiring

Jobber i vei....Har liksom hatt fri idag. Men hva har jeg gjort? Kjørt og hentet miniknotten i barnehagen, hentet midt-i-mellom på kurs, var innom jobb og hentet noe jeg hadde glemt, jobbet med det tre kvarter, litt husarbeid og handlet. Der ble klokken halv 4. Ok, jeg har sittet på dataen kanskje en times tid også, men ikke noe mer "fri".... Thats life. Det var sikkert greit for de involverte å få litt hjelp også.
Men nå er det helg! Og mer feiring. Et stk mann som blir 50 og en stk sønn som blir 20 må jo markeres!




I går fikk jeg endelig litt ånden til å lage kort igjen. Jeg handlet inn til julekort, men laget noen gratulasjonskort i lilla først. Gleder meg til å ta fatt på julekortene! Skal lage dorullkort. Vent og se hvordan de blir;)

Kjempegod helg til alle!

søndag 2. oktober 2011

Problemer med å kommentere?

Er det flere enn jeg som har problemer med å kommentere hos folk? Jeg skriver noe, og det bare forsvinner. Tidligere kunne man hukke av på "forbli pålogget", men nå kommer jeg ikke dit en gang. De som har direkte kommentar ser ut til å gå greit.

I dag er jeg bakstekjerring. Neste mandag fyller min elskede hele 50 år! Og midtimellom blir faktisk 20 to dager senere.
Siden vi nettopp har vært samlet, slekt og venner til konfirmasjon, så blir det ikke noen stor fest denne gangen. Vi drar på tur til Edinburgh! Men ikke før om noen uker. Neste lørdag skal vi på biffrestaurant og spise biff med nærmeste familie og søndag blir det kaffebesøk med venner. Altså må vi ha litt bakst i fryseren til den happeningen.

Det bor en baker i Østre Aker........Tralala-lala

lørdag 1. oktober 2011

Deilig høst


Jeg ha flere ganger sagt at blomstene i hagen er borte og visne. Men noen unntak er det heldigvis. Kanskje noe vet hva den første planten heter? Det er en hardfør sak som har overlevd tidenes våteste september. Vakre, små, lilla blomster.

Her er rester fra konfirmasjonen. Pyntekål synes jeg er veldig flott!

Jeg begynner i dag på å strikke en babyjakke til min niese som venter en jente i slutten av januar. Tror ikke jeg trenger så lang tid....men fikk lyst til å starte på den nå. Den ligger godt og venter.
Septembergaven i Julegaveutfordringen er klar: doble, heklede grytekluter i to blåfarger.


Vi har et aldeles strålende vær her i sør, så nyt høsten og helgen, alle sammen!