Etiketter

søndag 22. juli 2012

Sørlandssommer

Vi har i grunnen hatt ganske godt vær helt i sør til nå i sommer. Ikke den store varmen, men mye sol, synes jeg. I avisen leser vi om mange som "flykter" til Syden i disse dager, men jeg synes dette er en god, norsk sommer, og jeg har ikke til hensikt å "flykte". Det er jo så fint her nå i juli!
Bildene er fra Ny-Hellesund, Søgne. Legg merke til det siste bildet med svanefamilien som svømmer for livet vekk fra Rutebåten. Vi har hatt besøk av min søster med familie, og da må vi gjøre turistting, som å dra på sjøen med rutebåten. Veldig koselig. Ellers har vi både grillet og hatt krabber på terrassen.
Og jeg leser og leser. DET er ferie for meg!
Belinda Bauer: Blacklands

Dette er en annerledes krimroman. Forfatteren begynte å skrive denne som et tankespinn rundt hva som skjer med de ulike personene i en familie når tragedien rammer. Tragedien i denne familie er at onkel Billy ble tatt av en barnemorder for mange år siden, og liket hans er ikke funnet. Hans nevø, Steven, bruker all sin tid på å  grave i myren etter liket, slik at bestemor skal få fred. Han innleder til og med brevveksling med drapsmannen som sitter i fengsel. Han aner ikke at han dermed vekker til live lyster og besettelser hos denne farlige mannen. En meget spennede og god bok!
  
Rohinton Mistry: Familieanliggender
Vi er plassert midt i Bombay ca. 1990. Dette blir en lærerik reise inn i en interessant familie. Vi kan kjenne oss igjen både i de voksne og i barna. Bestefar har Parkinson, og faller og brekker foten. Hvordan skal familien klare denne omsorgsbyrden? Og hva gjør det med den enkelte i familien?
En nær og varm og litt trist roman med godt språk og god fortellerstemme.

  
Chris Tvedt: Dødens sirkel
Chris Tvedt bare vokser og vokser. Nå har jeg visst hoppet over et par bøker, men tok den som var ledig på biblioteket, for dette er femte bok om advokaten Mikael Brenne. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle bli så begeistret for en advokathelt, men det har jeg altså blitt! Brenne blir trukket inn i en stor sak og selv siktet som oppdragsgiver for et stygt overfall. Han kommer i fengsel en periode, og når han kommer ut igjen mister han advokatbevillingen sin og må finne seg annet å gjøre. Han begynne å nøste opp i en gammel sak, og situasjonen rundt han blir bare mer og mer dramatisk.
Dette er en virkelig spennende bok, som også tar en overrraksende vending på slutten. anbefales!
  
Haruki Murakami: Vestfor solen og syd for grensen
Hva gjør man når man møter igjen sin store ungdomsforelskelse og sjelevenn etter mange år? Denne romanen beskriver det moderne Japan, og skikkelsene er kjennelige med allmennmenneskelige tanker og trekk. Historien kunne derfor utspunnet seg hvor som helst i verden. En kjærlighetsroman, men samtidig også en roman som omhandler de store spørsmål i livet: hvem er jeg, hva vil jeg med livet, hvilke valg er kloke å gjøre.
Dette er mitt første møte med Murakami, og jeg har allerede lånt en ny bok av ham!
  
  
Jo Nesbø: Hodejegerne
   Denne boken tror jeg nesten ikke jeg vil skrive så mye om, siden det foreligger ørten anmeldelser av den, og mange har lest den og/ eller sett filmen. Jeg vil bare konkludere med at dette var en spennede og lettlest bok. Mer, Nesbø!!

Per Petterson: Ut og stjæle hester
   Jeg har tenkt lenge å lese denne. De fleste jeg har snakket med liker denne, men noen sier de ikke får tak i hensikten med boken. Ja, hva er hensikten? For meg treffet forfatteren en nerve som handler om observasjoner man gjør av egne foreldre i ungdomstiden, observasjoner man gjør av venner og andre mennesker, tanker man gjør seg som ensom, voksen. Hva var det egentlig som hendte den gangen i ungdommen? For meg ble dette en roman til ettertanke. Historien veksler mellom stemmen til den unge gutten som beundrer og akter sin far og stemmen til den eldre, ensomme mannen som flytter ut i skogen for å bo helt for seg selv. Her møter han igjen et menneske fra ungdommen, og den gamle historien om da far valgte ham vekk dukker opp igjen. Boken har ikke noen tydelig slutt, men en blir sittende og tenke etter at boken er avsluttet. så min konklusjon er at jeg hører til blant dem som liker boken.

God lesing, et stykke uti juli!

5 kommentarer:

 1. Takk for bokanbefalinger:) Sommer og ferie er lesing også for meg:) Jeg har lest Mo Hyder: Borte og Jørn Lier Horst: Bunnfall i det siste:) Anbefales begge to:) Leser nå Åsa Larsson: Svart sti. Kan også anbefale den:)
  her i Trøndelag har vi regn døgnet rundt, gi meg litt oppholdsvær bare, forlanger ikke mer. har 2 uker ferie igjen:)
  Fortsatt god sommer til deg:) Nydelige bilder:)
  klem Trine:)

  SvarSlett
 2. Så godt nokon har det godt!

  Sommarklem

  SvarSlett
 3. For noen nydelige sørlandsbilder. Morsomt å få knipsa det bildet av svanefamilien. Her i nord har det vært lite sommervær, og i dag minner det sterkt om høst. Men vi er optimistiske og sier at i august DA kommer sommeren. :)

  Dårlig med blogging hos meg også. Strikker dukkeklær og leser mye. Har lest de to siste bøkene du skriver om her. Noterer meg noen gode tips.

  Ønsker deg en fortsatt fin sommer!

  Klem, Trine :)

  SvarSlett
 4. Herlige sommerbilder ☼ Norsk sommer er som den pleier, uforutsigbar og spennende! Jeg hadde dåna i Syden i over 30 graders varme, så foretrekker heller god norsk sommer. Og husker jo bare soldagene etter hvert allikevel ;)
  Fine boktips!

  SvarSlett
 5. Så herlige bilder fra en god norsk sommer! Her har det vært så ille, at jeg kan ikke huske sist vi hadde en såå trasig sommer. Idag har tempen steget til 15 gr, og det er bare herlig;)
  Jeg er blitt så bloggeslapp i det siste, men håper lysten kommer seg:) Akkurat nå skulle jeg poste et innlegg, men får ikke "levert" det grunnet en Error...skitt au:)
  Kos deg masse, klem fra meg som leser altfor lite..må skjerpe meg:))

  SvarSlett