Etiketter

onsdag 13. juli 2011

Invitasjoner og fjelltur

Da er invitasjonene til høstens konfirmasjon klare for utsendelse! Vi blir ikke mer enn 25 + noen kaffegjester, men det blir en passelig gjeng. Jeg tenker å la lilla være hovedfarge. Det blir fint med lyng som pynt i september. Da er også lilla hovedfarge på invitasjonene.

Mandag til tirsdag tok vi en impulstur til fjells.
Vi bestilte Bossvannhytten, som er en Statskoghytte (se inatur.no) og ligger i Njardarheim (mellom Vest-Agder og Rogaland). Det er ikke langt i strekning, men terrenget er kupert og uten stier. I tillegg var det temmelig bløtt i terrenget. Ikke så  greit for mors litt skrantne ankler. Men alle tre gutta hoppet av sted som noen geiter, og så måtte de vente på mor på neste topp, der jeg måtte puste og pese for å få bort blåfargen på leppene og få oksygen ut i muskulaturen igjen. Det er jammen forskjell på å gå uten stier i fjellet og på grusløype rundt vannet vårt her...
Men flott er det i fjellet! 
Vi hadde også med oss deilig mat (blant annet biff...).  Yatzyturnering er obligatorisk på tur og en god bok. Jeg har en mann som er en kløpper til å fyre, så vi hadde det godt og varmt.

På vei opp fikk guttene en fantastisk opplevelse: Klatreskogen. Det er noen amerikanere som har bygget en klatreløype høyt oppe i trærne (opp til 10 m over bakken). 4 ganger må man krysse elven i en 200 m lang løpestreng. Utfordringene kommer på rekke og rad, men man er sikret svært godt, og sikkerhetskurs må man gjennomgå først. Klatreskogen ligger på Evje, like ved Mineralparken, 45 min nord for Kristiansand. Den kan virkelig anbefales! Det var en skikkelig utfordring for høydeskrekken, men samtidig en stor tilfredsstillelse for barskheten. Jeg var tilskuer med Kira, men hun var skikkelig bråkete når hun hørte pappa og guttene langt oppe i trærne!

Jeg holder på med noen bøker og litt håndarbeid... men det kommer i et eget innlegg.
God sommerkveld!

4 kommentarer:

 1. Takk for at jeg har hund og må passe den istede for å henge i trærne, hehe:))
  Turen hørtes topp ut:) Det ER noe helt annet å gå i slikt terreng, men såååå godt!!! Jeg kjenner at jeg har vært en røyker når vi går i stigende terreng!!!
  Lilla så superfint ut!
  Nyt sommeren du som har den:) Klemmings:)

  SvarSlett
 2. Nydelige kort, så dette blir et flott selskap..og 25 til bords er ikke bare, bare;)
  Så flott tur dere har vært på, ingenting er jo som å gå "offroad".
  Nyt kvelden; tror sannelig det blir sol imorra;)
  klemmings;)

  SvarSlett
 3. Så herlige naturopplevelser du har hatt:) Kjempeflotte kort du har laget:)

  SvarSlett
 4. Fine invitasjonskort, men konfirmasjon i høst? Forskjell fra kommune til kommune tydeligvis:)
  Ser herlig ut den turen deres, tenker Kira også trivdes i fjellet:)
  God sommer videre:)

  klem fra Trine:)

  SvarSlett