Etiketter

torsdag 21. juli 2011

Skikkelig feriefølelse!

For meg er ferie å lese! Ligge til langt på natt (halv 4 i natt...) og våkne av meg selv og ta frem boken igjen. Og hvis jeg har lyst dra frem boken igjen utpå dagen (men ikke alltid jeg prioriterer det, som regel mye annet å gjøre da).

På kveldene ser vi gjerne en film. I går kveld ble det storfilmen Australia. Da blir det håndarbeid samtidig, gitt;)
Så først et par prosjekter. Jeg har ikke vært helt ajour med julegave-alongen til A's almanakk, men nå er jeg det.
Inspirert av Skjerstads lykter (i et tidligere innlegg) har jeg nå utvidet litt med perler på hvite lykter. Synes det ble koselig. (Juni....)
Og for juli har jeg strikket Karius-skjerf. Oppskriften fant jeg hos snille Tovepia, her.Ser ut som er sommervarm stålorm som har krøllet seg opp på bordet mitt;)Så var det bøkene.
Jeg har lest noen riktig tykke også i det siste. En på 920 sider, og nå en på 1040.

1. Gunnar Staalesen: "Vi skal arve vinden".
Varm Veum er still going strong. Underfundige understatements og godt plott er vel varemerket til Gunnar Staalesen. Jeg er veldig glad i ham (muligens fordi jeg er bergenser og "oppdaget" ham allerede i min grønne ungdom da jeg ennå bodde i Bergen?)
En tidsaktuell historie er dette utvilsomt! Miljøkriminalitet og strid om utbygging av vindmøller. Vil virkelig noen gå så langt som å myrde i sakens navn?
2. Åsa  Larsson: "Til min vrede går over".
Du har kanskje skjønt at jeg er svak for svensk krim?
Det er noe gjenkjennelig og troverdig over disse nye, svenske forfatterne.
Åsa Larsson er nok en dyktig dame. Hun skriver fra Nord-Sverige, og historien er om gamle hemmeligheter som "dykkes" fram. To unge mennesker druknes under isen i starten av boken, og mørke personligheter dominerer både lokalsamfunnet og historien. Skal det aldri ta slutt på onde handlinger fra samme familie?

3. Jennifer Cody Epstein:  "Maleren fra Shanghai".
Denne boken bygger på en sann historie om den unge jenten som blir solgt av sin onkel til et bordell og må tjene til livets opphold der. Hun blir heldigvis reddet ut derfra og oppdager at hun har et helt spesielt talent for å male. Historien forteller veien fra prostituert til anerkjent, ja, verdensberømt maler.
En av sommerens store "bokhits". Kan anbefales. Ikke minst for å lære noe om andre kulturer.

4. Ken Follett: "Kjempenes fall".
Nok en utrolig drivende historie fra Ken Follett. Den beskriver opptakten til og gjennomføringen av første verdenskrig beskrevet gjennom gruvearbeideren, aristokraten, tyskeren, russeren og mange, mange flere. Virkelige historiske mennesker og hendelser veves sammen med oppdiktede helter og skurker. Ja, for det er ikke til å komme forbi at Ken Follett skriver i "helte-skurke-tradisjonen" (a la Guillou). Likevel er han en meget dyktig personbeskriver og historieforteller. Og jeg lar meg denne gangen imponere av alle de reelle historiske fortellingene! Jeg synes jeg lærte noe!

Puh! Resten av bildene av " hjemmeplukkede" blåbær og moreller lar vi ligge. Been there, done that;)Ha en strålende dag!

9 kommentarer:

 1. Ferietid er godt, og lesing er en fin måte å nyte den på:) Så fint skjerf du har strikket, og de lyktepyntene var søte:)

  SvarSlett
 2. Så fine lykter og med perler på ble veldig lekkert :) Jeg er ingen lesehest men liker en god bok og skal ta disse tipsene med meg .

  Klem fra Janne som skal linke til din Give Away , men fikk beskjed om at jeg har fylt opp kvoten for bildenedlastninger . Så nå har jeg kjøpt meg mere plass, men det tar 24 timer før det er i orden . Da får jeg linket til deg ;)

  SvarSlett
 3. Så flink du er, både strikkar, lgar lyslykter og ikkje minst les!
  Kos deg vidare :-)

  SvarSlett
 4. Artig å lese om (og se) litt av dine sommersysler! Du får jammen lest mye, nå fikk jeg lyst til å lese Staalesen igjen :-) I et tidligere innlegg viste du bilder fra hagen og den utrolig flotte rosebusken! Den er bare herlig! Og bildene fra fjellturen var fine! Så gode dere er som drar avgårde alle sammen, sprekt!!!!
  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 5. Du herlige sommertid. Jeg prøver å roe ned med en bok og faktisk litt strikking i sommer også. Men det holder hardt. Det skjer store ting her som stresser meg litt så jeg bare "interiører" for tiden. Men jeg er godt i gang med "Den glemte hagen" liker den veldig. Jeg er ikke så veldig på krim. Men elsker det på film. Australia er jo en flott film.
  Fine ting du har laget. Nydelige lykte"poser".
  Kos deg videre med sommeren.
  Klemmers
  Randi

  SvarSlett
 6. Hei, hjertelig velkommen til Bloggedamer40+! Ta gjerne med deg en knapp, de ligger nederst på siden........Jeg håper du vil slå følge med min blogg også, klem, M
  Ps...gode bokanbefalinger..Stålesen e no go`!

  SvarSlett
 7. Takk for koselige kommentarer hos meg. Akkurat nå er alt bare rart. Vi småstresser rundt og pakker ferdig, drar til Bulgaria om en time(!). Kaja gleder seg veldig, men vi voksne er veldig preget av alt det forferdelige som har skjedd. Men det blir godt å komme seg bort litt. Håper alt er bra med deg:-)
  Klem, Elin

  SvarSlett
 8. ...hææ?? har du vært på sotra siden du var liten?+ da er dte vel på tide med en mimretur?? jeg bodde i trøndelag da jeg var liten og flyttet ikke til sotra før for 10 år siden...så jeg traff deg nok ikke den gangen....

  SvarSlett
 9. Lyktene med perler på, nydelig♥.
  Legger meg som følger hos deg.

  Ha en fin uke.

  Klem Marita♫♫

  SvarSlett