Etiketter

tirsdag 7. desember 2010

Deilig julemusikk

I kveld har vi hatt minijulemessen vår på jobb. Det ble veldig koselig. Jeg ble ikke rik, men det jeg solgt for kjøpte jeg nye, vakre ting til meg selv og til gaver. Ost og kjeks hadde vi, og koselig prat rundt bordene. Et vellykket arrangement, var alle enige om.

I dag er det jo verdt å nevne at etter Primstaven, så er den 8.desember Maria ventedør. Til minne om den dagen Maria ble født. På denne dagen er kvinner ømme og kjærlige! Det gjenstår å se;)I morgen en (nesten) eneste dagen denne uke jeg ikke skal ut på kvelden, så det er en hektisk uke. Men da har jeg bestemt meg for å dra frem jule CD'ene og kose meg!

Derfor blir dagens luke: TIPS TIL JULEMUSIKK CD'er.
Dette er altså mine vurderinger. Som dere ser spriker smaken i flere retninger til ulike anledninger.
 Carolas jul er vakker og et "must". Jeg synger i kor, og har mange ganger sunget solo på hennes "Himmlen i min famn". Faktisk også en gang i en begravelse til et kormedlem. Det var en sterk opplevelse!

Josh Groban har en av de vakreste herrestemmen jeg vet. CD'en er fin og variert.
 Jeg vil slå et slag for Solveig Slettahjell. Har du ikke hørt denne CD'en, ville jeg sterkt vurdere å lytte til henne (kanskje hun kan søkes opp på Youtube?) Dette er balsam for sjelen. Rolig innspilling med Tord Gustavsen på piano. Perfekt følge en sen kveld etter hektisk handel og vasking. Et glass vin og Solveig. Da har vi det godt!

Sølvguttene blir ikke spilt før de siste dagene før jul. For den er så veldig julete-jul. Men vakker guttekorklang! Kan det bli bedre?

Tommy Körberg har slått seg sammen med Oslo Gospel choir på denne CD'en. Litt "svorsk" innimellom. Men Tommy har jeg digget siden Chess, så denne får komme frem hvert år!

Dizzie Tunes er vanvittig fornøyelige på denne trivelige juleplaten. Perfekt til julebaksten. Morsom og fin og variert.

TIl slutt må jeg nevne min absolutte julefavoritt: John Rutter! For folk som synger i kor er han den ultimate korkomponist! Han skriver så vakkert og sangbart at det er en fryd å synge hans verk. Jeg fikk være med for 3 år siden i et kor med 250 sangere der vi sang hans "Requiem", med selveste komponisten som dirigent. Han var en flink og sympatisk mann. En opplevelse for livet å være med på dette.


Løp og kjøp! Og kos dere!

2 kommentarer:

  1. Ville nok valgt John Rutter! Det er vakker musikk med fine harmonier. Så flott at du har vært med på å synge hans "Requiem". Selv hører jeg lite julemusikk. Det er stortsett nok med det jeg spiller selv på jobben... ;) Har forresten akkompagnert Solveig Slettahjell en gang, det var et hyggelig samarbeid :)

    SvarSlett
  2. Å, heldiggrisen! Det nærmeste jeg har vært henne er CD'en. Det må ha vært flott!
    Så moro at vi har musikken til felles! Jeg har forstått at du jobber som kantor? Mitt nivå er bare et grunnfag, men jeg driver en del med musikk, skriver litt, synger solo og synger i kor. John Rutter er bare Nr.1.

    SvarSlett