Etiketter

lørdag 4. desember 2010

Vi koser oss videre

I dag kommer innlegget på formiddgen, og da har dere sikkert skjønt tegningen: Nextgentel har virkelig en nøtt å knekke i boområdet vårt. På telefonen sa de det var veldig sjeldent at det tok lang tid å rette driftsfeil. Men nå har det gått over to døgn! Heldigvis er det bare 10 min til jobb, så det er redningen i dag. Jeg tror jeg må si det sånn at dersom det ikke kommer innlegg i morgen, så skyldes det utenforliggende årsaker... Har litt andre planer for morgendagen. 2 hyggelige familieting, så da kommer det 2 innlegg mandag i stedet. Håper vi kan si det sånn. Jeg kan røpe at morgendagens innlegg inneholder et gavetips til den som har alt.

I dagens luke skal jeg fortelle om noe vi har som tradisjon før jul: ADVENTSSTUND.
Helt siden barna var små, det vil si ca. 20 år, har vi hver søndag i advent hatt adventsstund. Helt uavhengig av hvor travelt vi har det. Selv om jeg synger adventskonsert, så finner vi plass til adventsstund på søndagen.
Programmet er som følger:
Vi har noe ekstra godt å spise og drikke. Meyen kan være nystekte julekaker, vafler, kakao med is, gløgg...
Vi dekker pent på, mørklegger stuen, tar frem gitaren og synger adventsversene (som vi selvsagt har på jukselapp, for de er det ingen som husker fra år til år) og leser en liten fortelling før vi mesker oss med godsakene. Vi har store barn nå, men de MÅ ha med seg adventsstunden, synger av full hals og lytter ennå andektig til de barnslige julefortellingene de har hørt i alle år. Det vil si: i år spurte han på 19 om vi kunne la være å lese Marias unnfangelseshistorie fra Barnebilbelen, for den hadde vi hørt så mange ganger....
Det er faktisk rørende at de ønsker å ha denne stunden! Jeg må fortelle om da datteren vår var midt i verste tenårene; sur som en potte etter middag (skjer sånt i bloggeland?), marsjerte inn på rommet, og skulle i alle fall ikke snakke med OSS. Så nærmet det seg adentsstund, og hun fulgte nok med fra furtekroken, for hun kom tuslende og deltok både i sang og lesning. Vi kommenterte ikke dette på noe vis, men nå kan vi le av det. I morgen skal lille barnebaret vårt delta for første gang. Det blir gøy å se!  
Kira ville også være med!

9 kommentarer:

 1. Så koselig.
  Dere er flinke som får det til:)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Så koselig blogg,la meg til som følger
  jeg. De vaflene så veldig deilige ut.
  Klem:) fra Mette.

  SvarSlett
 3. Så koselig, sikkert ikke lett å gi slipp på denne tradisjonen;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. For en herlig tradisjon dere har. Den må dere ta vare på! Må le av 19-åringen og hun sure potta:)) Kjenner det så godt igjen. De er festlig:))
  Håper nettet fixes, vi lever i 2010...men det er vel ikke så enkelt....
  Nyt kvelden, klem fra meg:)

  SvarSlett
 5. Åhhhh, det var nå den koseligaste tradisjonen eg har hørrt om trur eg :o)

  Kosa dåkke masse i mårå, og sjølsagt resten av adventstida. E spent på gavetipset og eg ;o)

  SvarSlett
 6. Hei, så koselig dere gjør det for hverandre. Nydelig.

  Kjedelig med datalinjer som ikke fungerer, vet mye om hvor iriterende det er hvis ikke data fungerer. Blir jo helt avhengig :)

  Ønsker deg en riktig god søndag. Klem

  SvarSlett
 7. Det er flott og viktig med tradisjoner.
  Ønsker dere en koselig og varm adventssøndag!

  SvarSlett
 8. så god ein tradisjon..
  ta vare på den..

  fortsatt god advent♥

  SvarSlett
 9. Kjære trofaste lesere. Innlegget i morgen blir dobbelt så langt. Beklager dette, men det er helt utenfor min vilje. Jeg har brukt dagen på koselige familieting: adventskonsertstund, spist med alle på deilig julebord og kost med barnebarn, som reiser hjem i morgen. Men en vinner er trukket og blir offentliggjort i morgen!! Tusen takk for alle de koselige kommentarene deres! Klem fra Trivselsdamen

  SvarSlett